• 💻Grantový program DIGITAL PRE NITRU z Nadačného fondu Jaguar Land Rover v Nadácii Pontis

          •  

            V rámci výchovno-vzdelávacieho procesu je našim cieľom  zvýšiť počítačovú a čitateľskú gramotnosť našich žiakov so smerovaním k rozlíšeniu pravdivých a nepravdivých informácií na internete, znížiť ich riziko zraniteľnosti v konfrontácii s hoaxami a podvodmi, zároveň rozvíjať komunikačné schopnosti a názory, ktoré budú podopreté faktami.

            V mene našich pedagógov a žiakov ďakujeme za podporu projektu, vďaka ktorému sme nakúpili tablety pre žiakov.

          • Záložka do knihy spája školy

          •  

            Počas 13. ročníka česko-slovenského projektu ZÁLOŽKA DO KNIHY SPOJUJE ŠKOLY = ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA ŠKOLY  sa nám so žiakmi podarilo vyrobiť viac ako 80 ks záložiek, ktoré sme si následne vymenili so žiakmi parterskej školy v Dúbňanoch (v Českej republike).

          • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice - knižný strom prianí🌳

          • Realizácia 18. ročníka celoslovenského projektu "Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice" - 24. októbra 2022 - na tému Knižný strom prianí. Hlavným cieľom podujatia bolo zaujímavými, tvorivými a hravými aktivitami vybudovať pozitívny prístup žiakov ku knihám či školskej knižnici, rozvíjať ich predstavivosť aj kreativitu a taktiež poukázať na dôležitosť spolupráce a silu priateľstva .

          • NAJKRAJŠIA SOPKA - vyhodnotenie súťaže🌋

          • Dňa 13.10. 2022 sa konalo hlasovanie za najkrajšiu sopku, ktorú žiaci vyrábali na hodinách chémie. Hlasovania sa zúčastnilo 98 osôb / pedagógov a žiakov/. 

            Na 1. mieste s počtom hlasov 32 zahviezdila - Cigánska sopka žiakov 9. ročníka

            2. miesto s počtom hlasov 19 získala sopka žiakov 7. ročníka - Guňa

            Na 3. mieste s počtom hlasov 18 si hlasy hlasujúcich vyslúžila sopka žiakov 8. ročníka - Vstúp a zomrieš

            4. miesto získala - Bengálska sopka

            5. miesto patrilo - Doline smrti 

            6. miesto s najmenším počtom hlasov získala sopka - Anonym

            Všetkým blahoželáme!

          • sutaz@zahrada.sk

          • Milí priatelia a priaznivci našej školy, od dnes až do 12.10. do 24:00 je možné hlasovať za našu školu. Ako hlasovať?

            • Prejdite na stránku https://www.zahrada.sk/magazine/sutaz-pre-materske-a-zakladne-skoly-hlasujte-za-skolu-a-vyhrajte-rocne-predplatne-zaujimaveho-casopisu/
            • Kliknite na "Chcem hlasovať za školu"
            • Vyberte si školu, ktorej chcete odovzdať hlas. Môžete vybrať najviac jednu školu z každého kraja, alebo hlasovať len za jednu jedinú školu – svojho favorita.
            • Vyplňte svoje kontaktné údaje v časti "9- Záver"a odošlite formulár.
            • Po ukončení hlasovania vyžrebujeme zo všetkých hlasujúcich troch výhercov, ktorí získajú ročné predplatné jedného z časopisov Môj dom, Záhrada, alebo Pekné bývanie.
            • Súťaž bude mať celkom štyroch výhercov: dvoch, ktorí budú mať v dobe ukončenia hlasovania v súťaži najviac hlasov (prvé a druhé miesto) a dvoch, ktorých určí porota zložená z členov redakcie a partnera súťaže (tretie a štvrté miesto). Šancu vyhrať tak majú aj školy, ktoré v hlasovaní získajú menej hlasov. Výsledky hlasovania zverejníme po ukončení hlasovania.

            Školy sú abecedne zoradené podľa krajov. Systém hlasovania je ošetrený proti viacnásobnému hlasovaniu, aby sa predišlo podvodom. Ak chce v jednej rodine na jednom zariadení hlasovať viac ľudí, dá sa to len tak, ak si stránku otvoria v inom prehliadači (google chrome, firefox, edge...), prípadne je nutné použiť iné zariadenie (mobil, tablet,...).

            Organizátor súťaže si vyhradzuje právo neudeliť výhru súťažiacemu, ktorý získal najviac hlasov v prípade, že má pochybnosti o získaní hlasov alebo akéhokoľvek jednania súťažiaceho, ktoré by bolo v rozpore so zásadami fair play či dobrými mravmi (napr. nakúpenie hlasov, získanie hlasov neobvyklým spôsobom, hlasovaním automatizovaným systémom, a pod.)

            Držme si  palce!

          • Spoznajme 🌳zelenú školu🌞

          • Nehovorili sme žiakom a žiačkam, nemuseli sme. Povedal im to názov hry za nás. Interaktívna aktivita, ktorú má škola zapožičanú, deti previedla otázkami o životnom prostredí, jeho ochrane a našej úlohe v celom procese. Hra pracuje nielen s touto dôležitou témou, ale aj na posilnení tímového ducha v triedach a medzi jednotlivými kolektívmi, taktiež na rozvoji počítačovej a čitateľskej gramotnosti a pripomína či učí nové poznatky z biológie.

          • Vitaj, nový školský rok

          • Bubnový workshop Campana Batucada, v rámci projektu URBAN - On Stage pre nás pripravila nitrianska spoločnosť zameraná na africké a brazílske bubny.

          • ORGANIZAČNÉ POKYNY MŠVVaŠ SR PRE ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023

          • MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SR (ĎALEJ LEN „MINISTERSTVO ŠKOLSTVA“) PODĽA § 150 ODS. 6 ZÁKONA Č. 245/2008 Z. Z. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ (ŠKOLSKÝ ZÁKON) A O ZMENE A DOPLNENÍ NIEKTORÝCH ZÁKONOV VYDÁVA NASLEDOVNÉ POKYNY K ORGANIZÁCII ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023.

            Školský rok sa začína 1. septembra 2022. Prevádzka pre deti v MŠ začína 5. septembra 2022 o 6.30 h. Slávnosté zahájenie nového školského roka bude pre žiakov školy 5. septembra pred budovou školy o 8.00 a na Orechovom dvore o 9.30h. Školské vyučovanie v prvom polroku školského roka sa končí 31. januára 2023 (utorok). Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2023 (stredu) a končí sa 30. júna 2023 (piatok).

             

            Poznámka: Celé znenie Sprievodcu školským rokom 2022/2023 sa nachádza v uvedenom PDF súbore.

            sprievodca_skolskym_rokom_2022-2023.pdf

            Terminy_sk._prazdnin.pdf

             

          • Aby nám Ukrajina nebola cudzia

          • Na našej základnej škole sa deti z Ukrajiny vzdelávajú už viac ako tri mesiace. Napriek tomu naši slovenskí žiaci a žiačky stále nevedia veľa o tom, aká je krajina, odkiaľ prišli ich noví spolužiaci a spolužiačky. Aby sme postupne mazali bariéry a zlepšovali vzťahy medzi deťmi, rozhodli sme sa zorganizovať diskusiu s pánom Pylypenkom.

                        Andrii Pylypenko žije na Slovensku už viac ako tri roky. Nitru si spolu s jeho rodinou obľúbili a našli si tu zamestnanie i školy. Pán Polypenko žiakom a žiačkam z viacerých ročníkov porozprával niekoľko zaujímavostí o Ukrajine, taktiež vymenoval viacero vecí, ktoré máme spoločné, no upozornil aj na slová, ktoré síce v našich jazykoch znejú podobne, ale znamenajú niečo celkom odlišné. Napríklad, ak raz bude na Ukrajine bezpečne a budete si tam chcieť vypýtať čerstvý chlieb, asi by vám rozumeli. No zrejme by sa čudovali, pretože to v ukrajinskom jazyku znamená zoschnutý chlieb. Slovo uhorka zase znamená po ukrajinsky Maďarka. Nielen týmto pán Pylypenko zaujal žiakov a žiačky našej školy. Pustil im dokonca aj ukážky ukrajinskej hudby, ktorá sa im veľmi páčila.   

                        Na konci odmenil všetkých malými odmenami za to, že sa aktívne zapájali do diskusie a kvízu. Publikum ho odmenilo veľkým potleskom.