• 17. ročník rozprávkovej Noci s Andersenom

          • Vzhľadom k pandemickej situácii sme si dnes 1. apríla toto rozpávkové podujatie prispôsobili našim podmienkam bez klasického prespávania. Koordinačný tím pozostávajúci z našich učiteľov pod vedením p. učiteľky Trokšiarovej si vybral z ponúkaných slovenských tém príbeh od A. Lindgrenovej - Emil z Lonnebergy a pripravil pre žiakov skutočne rozprávkové dopoludnie.

             

             

          • Testovanie 9 2022

          • Celoplošné testovanie žiakov 9. ročníkov ZŠ - účasť všetkých žiakov 9. ročníka je povinná!

            Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ T9 2022 sa uskutoční 6. apríla 2022.  Žiaci budú testovaní z matematiky a vyučovacieho jazyka (slovenský jazyk a literatúra). Žiaci deviateho ročníka musia byť v škole najneskôr o 7.40 hod. Po ukončení testovania odchádzajú domov. Žiaci nesmú mať počas testovania pri sebe mobilné telefóny!

             Testovanie sa začína o 8:00  a bude prebiehať v dvoch častiach:

             1. časť  SLOVENSKÝ JAZYK – certifikačný test trvá  60 minút, 25 úloh

                                                                         (od 8:15 do 9:15)

             2. časť  MATEMATIKA -  certifikačný test trvá 60 minút, 20 úloh

                                                                         (od 9:55 do 10:55)

            Náhradné certifikačné testovanie sa uskutoční  21. apríla 2022, zúčastnia sa ho len tí žiaci, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť testovania v hlavnom termíne.

            Náhradné testovanie sa bude realizovať v krajských mestách, v školách, ktoré určí príslušný Obvodný školský úrad v spolupráci s NÚCEM-om.

          • Pomocný vychovávateľ v materskej škole

          • Cieľom výzvy je podpora materských škôl prostredníctvom zamestnania pomocného vychovávateľa ako nepedagogického zamestnanca na pomoc pri poskytovaní povinného predškolského vzdelávania deťom so zdravotným znevýhodnením alebo deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia.

            Na výzvu zareagovalo 360 materských škôl, medzi nimi aj naša ZŠ s MŠ. 

            Pomocní vychovávatelia budú pôsobiť v našej materskej škole na Novozámockej ulici a aj na Orechovom dvore ako nepedagogickí zamestnanci. Ich úlohou bude pomáhať pri adaptácii detí do kolektívu, udržiavaní ich pozornosti ale aj pri obliekaní a vyzliekaní detí, osobnej hygiene a pod.

            Vďaka výzve od 1. februára 2022 do 30. augusta 2022 sme vytvorili dve pracovné miesta pre nepedagogických zamestnancov, ktorí budú pomáhať pri poskytovaní povinného predprimárneho vzdelávania našim najmenším škôlkarom.

          • 🧊💧Deň vody

          • Pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý sme oslávili 22.3. sme sa spoločne so žiakmi druhého stupňa, tretieho a prvého ročníka zapojili do projektu Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti - Podzemná voda: Zviditeľníme neviditeľné a zároveň získali aj pekné ceny.

          • Experimentálne overovanie

          •  

            Koncom leta 2021 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky schválilo jedinečný projekt s názvom „Zmena organizácie vyučovania na posilnenie čitateľskej a matematickej gramotnosti“, ktorý vzišiel z návrhu našej základnej školy a bude prebiehať v dvoch po sebe nasledujúcich školských rokoch (2021/2022 a 2022/2023).

                V prílohe preto zverejňujeme rozhodnutie ministerstva a taktiež Dohodu o spolupráci pri experimentálnom overovaní medzi garantom projektu – Štátnym pedagogickým ústavom a troma základnými školami, ktoré projekt realizujú.

          • ...ideme hrať ping - poooooong...💪

          • 5. ročníka Projektu „...ideme hrať ping – poooooong...“pri príležitosti osláv Svetového dňa stolného tenisu pre všetkých WTTD for all 2022 sa medziškolský zápas  uskutoční v priestoroch našej škole od 01.05. -31.05.2022. Súťaži budú 3 školy - ZŠ Krčméryho, ZŠ Sčasného a ZŠ s MŠ Novozámocká. 

          • Oznam

          • Riaditeľka školy udeľuje riaditeľské voľno pre žiakov 1. - 9. ročníka dňa 11.02.2022 z dôvodu šírenia COVID-19. Prevádzka v MŠ a 1.B na Orechovom dvore nie je obmedzená. Vyučovanie pokračuje 14.02.2022.

            Mgr. Melinda Drdoľová

          • Prerušené vzdelávania v ZŠ a MS

          • Na základe odporúčania RÚVZ so sídlom v Nitre n a r i a d i l uvedenému zariadeniu pre deti a mládež bude prerušené prezenčné vzdelávanie v malej triede MŠ na Novozámockej v Nitre do 08.02.2022 vrátane a vo veľkej triede do 12.02. 2022 vrátane, prezenčné vzdelávanie je prerušené aj v 1.A triede od 08.02. - do 12.02.2022.

            Zákonní zástupcovia su  POVINNÉ DODRŽIAVAŤ KARANTÉNNE OPATRENIA a SLEDOVAŤ SVOJ ZDRAVOTNÝ STAV a ZDRAVOTNÝ STAV SVOJHO DIEŤAŤA, v prípade náhleho nástupu ktoréhokoľvek z príznakov typických pre ochorenie COVID-19 bez meškania telefonicky kontaktovať ošetrujúceho lekára. 

          • 🐦Originálne vtáčie kŕmidlá 🐦

          • Dnes sme sa ako správni ornitológovia naučili niečo o našich drobných operencoch. Pripravili sme im alternatívnu potravu a vyrobili vtáčie kŕmidlá pod vedením pani učiteľky Trokšiarovej a Trnkusovej, ktoré sme umiestnili na stromoch v školskom areáli. V nasledujúcich dňoch sa pripravujeme na sčítavanie vtáctva a jeho pozorovanie .

          • Pomocný vychovávateľ v materskej škole

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky finančne podporí v 2. polroku 2 pracovné pozície pomocných vychovávateľov v našej materskej škole.