• Organizačné pokyny k otvoreniu školského roka 2023/2024 Organizačné pokyny k otvoreniu školského roka 2023/2024

          • Pondelok 4.9.2023

            Príchod žiakov je o 8,00 do  budovy školy, ukončenie cca 9,00 hod. - všetci žiaci si prinesú prezuvky!

            Do budovy vstupujú iba rodičia a žiaci prvých ročníkov, žiaci 2. - 9. ročníka v sprievode triednych učiteľov a asistentov učiteľa.

            Program:

            Hymna SR

            Slávnostný príhovor riaditeľky školy cez školský rozhlas

            Triednické hodiny v jednotlivých triedach

            Otvorenie školského roka pre žiakov bytom Orechov dvor 10.00 hod.

            Prevádzka materskej školy od 6.30 - 16.30 hod. Deti majú zabezpečenú stravu.

            Školský klub detí nie je v prevádzke.

            Školská jedáleň pre žiakov školy nie je v prevádzke. 

            Utorok 5.9.2023

            1. ročník v utorok až piatok 4 vyučovacie hodiny, obed prvákov od 12,00 hod., 

            2.-  9. ročník končia 12.20 hod.

            Školský klub v prevádzke do 16.00 hod.

            Obedy sa vydávajú od 12,00 do 14,00 hod.

            Streda 6.9. - 8.9.2023

            1. - 9. ročník riadne podľa rozvrhu

             

          • Motýlia záhrada 🐛🦋

          • Na konci júna sa nám formou zážitkového učenia (na hodinách anglického jazyka a biológie) podarilo v priamom prenose pozorovať život motýlov (od húseničky - cez zakuklenie - vyliahnutie motýlov až po ich vypustenie do voľnej prírody).

          • PROJEKT UNICEF

          • V rámci projektu UNICEF sme počas prvých dvoch prázdninových týždňov realizovali pre našich žiakov letný tábor. Boli to krásne a nezabudnuteľné dni plné zábavy, oddychu a cestovania po Slovensku.  

            03.07.2023  - V Nitre sa konali oslavy 1160. výročia príchodu Konštantína a Metoda na Veľkú Moravu. Žiaci sa previezli turistickým  vláčikom,ktorý mal mimoriadnu trasu až na Zoborský kláštor a spať na pešiu zónu, kde sa občerstvili zmrzlinou a ďalej  pokračovali na Nitriansky hrad.

            04.07.2023 - V utorok žiaci cestovali vlakom do Nových Zámkov.Čakalo ich tam krásne kúpanie, šantenie a osvieženie na termálnom kúpalisku Štrand.

            06.07.2023 - Vláčik a autobus tu bol, ale čo tak ísť na plavbu loďou? Pre našich nadšencov žiadny problém.   V Dolných Krškanoch žiaci nasadli na vlak a išli do Štúrova. Tam ich čakala vyhliadková loď BALU. Žiaci si vychutnávali krásny výhľad na Štúrovo, Ostrihomskú Baziliku a sútok Hrona a Dunaja.

            07.07.2023  - V piatok sa žiaci vybrali do Trnavy  a zakončili 1. letný táborový  týždeň ako inak ako šantením v Aquaparku Trnava. Dosýta si užili bazény, tobogány a množstvo atrakcií.

            10.07.2023 – 2.prázdninový týždeň sa žiaci spolu s pedagógmi vybrali do Bratislavy pozrieť zvieratá v ZOO. Neodradilo ich ani horúce počasie a zo zvedavosťou  pozerali a prechádzali sa po areáli. Krásne zážitky si zvečnili na fotografiách  a úžasne im zapózoval aj lev juhoafrický.

            11.07.2023 – Podhájska - je atrakciou dynamicky sa rozvíjajúcej obce Podhájska. Termálne kúpalisko Podhájska s geotermálnou vodou  sa často prirovnáva k  vode Mŕtveho mora a jej priaznivými účinkami na ľudský organizmus. Deti  zrelaxovali, užili si krásny slnečný deň a spokojní sa všetci vrátili do školy.

            12.07.2023 - Lyra  v Ivanke pri Nitrežiaci ochutnali  delikátnu zmrzlinu v novej výrobni v Ivanke pri Nitre. Osviežení,nabudení a omámení vôňou čokolády  sa vybrali pozrieť do dediny Vieska nad Žitavou,  kde sa nachádza Arborétum Mlyňany.

            13.07.2023- kvôli zlému počasiu žiaci strávili celý deň v školskom areáli. V školskom klube hrali hry, kreslili, skúmali   mikroskopom listy rastlín, ktoré zdobia našu školu. Po vyjasnení hrali športové hry na multifunkčnom ihrisku.

            14.07.2023 posledný táborový deň sa ukončil krásnou prechádzkou z Krškán popri rieke až do Nitry a kúpaním na nitrianskom kúpalisku. 

             

            ĎAKUJEME !