• ✍3. celoškolská súťaž: spisovatelia a spisovateľky✍

          • Podľa názvu ste určite odhalili, že tretia celoškolská súťaž na našej škole preverila pisateľské zručnosti našich žiakov a žiačok. Na prvom stupni, teda mladšie deti, dostali za úlohu opísať krasopisne minimálne 5 viet. Pri tejto aktivite si precvičili aj svoju trpezlivosť a popracovali na zdokonaľovaní ich ťahov písma. Na druhom stupni bolo zadanie kreatívne. Starší žiaci a žiačky mali za úlohu vytvoriť vlastný príbeh, ktorý obsahoval minimálne 10 viet. 

            Do súťaže sme dostali 15 prác, na niektorých na druhom stupni pracovali aj dvojice. Vyberanie finalistov a finalistiek bolo opäť veľmi náročné, aj preto sme udelili dve prvé a dve druhé miesta pre mladšie deti. A tak sme zagratulovali k tretiemu miestu Terézii Pilovej, k druhému miestu Márii Kolárovskej a Viktórii Kučerovej. Prvé miesto získala Marika Biháriová a Adam Brezina. 

            Na druhom stupni oslavovala tretie miesto Nikolietta Kundryk z deviatej triedy, druhé miesto patrilo Renému Krchovi a Kristiánovi Kučerovi, taktiež deviatakom a na prvom mieste skončila ôsmačka Vanesa Kučerová. 

            Opäť ďakujeme za každú jednu prácu a sme mimoriadne radi, že sa súťaž medzi deťmi uchytila a majú o ňu záujem. Bohužiaľ, v súťaži nemôže vyhrať každý, no sme nesmierne radi za každého žiaka a žiačku, ktorí prejavili záujem, snahu a urobili niečo navyše. Každý jeden z nich vyhral nad sebou už len tým, že niečo skúsili a zapojili sa. Snažili sa o niečo viac, ako je povinné, urobili niečo viac, ako učitelia vyžadujú.

             

          • Finančné vzdelávanie od UniCredit Bank👍👀

          • Počas minulého týždňa na našej škole prebehla hodina, ktorú odučila zamestnankyňa UniCredit Bank, išlo o zapojenie sa do UniCredit EducationWeek, ktorý prebiehal v celej Európe. Takéto vzdelávanie prebehlo celkovo v 7 krajinách ako partnerský projekt s programom Teach fo rall, a teda i Teach for Slovakia.

            Zamestnanci UCB boli vyškolení počas februára ako správne odučiť hodinu, aby bola zrozumiteľná, pútavá a mala pridanú hodnotu. Na hodine sa žiaci a žiačky dozvedeli o tom, aké výhody má pravidelné sporenie a aké sú princípy správneho šetrenia. Na základe konkrétneho matematického príkladu, ktorý bol o rodinných financiách, sa v triede viedla diskusia o tom, aké výdavky rodina musí počas mesiaca uhradiť a koľko fiktívnej rodine zo slovnej úlohy na konci mesiaca zostane.

            V spätnej väzbe žiaci a žiačky ocenili najmä vysvetlenie princípu sporenia a označili to aj za najväčšiu pridanú hodnotu hodiny. Okrem vedomostí decká dostali od zamestnankyne z UniCredit Bank písacie potreby a kalkulačky, ktoré sa im zídu na hodinách matematiky.

          • 🤞Celoškolská súťaž✌ alebo na ceste k rozvoju vlastnej motivácie

          •  

                        Druhá celoškolská súťaž roztancovala našu základnú školu. Žiaci a žiačky dostali zadanie nahrať svoj najlepší tanec na maximálne 2 minúty. Tancovať mohli jednotlivo i v skupinách. Dostali sme celkovo 13 tanečných videí, minulotýždňová súťaž bola špecifická tým, že väčšina prác bola skupinová. To nás mimoriadne teší, pretože okrem určených cieľov ako motivácia prekonávať vlastne limity a práca na vlastnom projekte či rozumné trávenie voľného času cez prestávky a doma, sme posilnili aj tímovú spoluprácu.

                        Keďže sa na prvom mieste zapojilo opäť viacero detí, vybrali sme prvé tri miesta. Na treťom mieste bola trojica Adam Brezina, DanyloYeromenko a Dávid Kučera z 2.A. Druhé miesto patrilo Jarkovi Mojkovi z 2.B triedy a prvé miesto si zaslúžil Kevin Rafael z 1. triedy.Na druhom stupni sme z dôvodu menšieho počtu prác udelili dvemiesta. K druhému gratulujeme Nine Brestovskej a Natália Bartošová zo 7. triedy. Prvý skončil šiestak José Sebastian Rafael.

                        Naďalej platí, že vyhrať môže žiak alebo žiačka, prípadne skupina, ktorá dodrží časový limit súťaže.Účasť je limitovaná pravdivosťou, slušnosťou a prácou výhradne cez prestávky, po škole či doma. Do aktivít je možné zapojiť aj učiteľa či učiteľku, no len ako poradný orgán, teda na minimálnu korekciu, nie priamy zásah do súťaže.Každú zapojenú prácu si vopred mimoriadne ceníme, pretože hlavným dôvodom realizácie daných súťaží je pomôcť posilniť vnútornú motiváciu našich žiakov a žiačok.