• AKTÍVNA ŠKOLA - PROJEKT

          • Aktívna škola je projekt MŠVVaŠ SR, ktorý reaguje na celospoločenský problém nedostatku pohybu a s ním súvisiaci rastúci trend obezity, chronických neprenosných ochorení a duševného zdravia. V rámci vypočítaného skóre naša škola získala číslo - 50.

          • 🌮🍉🍐Hovorme o jedle🥪🍩🍇

          • Naša škola sa v tomto školskom roku zapojila do súťažno-vzdelávacieho projektu Hovorme o jedle, ktorý je zastrešovaný Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou.

            Cieľom projektu Hovorme o jedle je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia, regionálny rozvoj a zamestnanosť.

            Žiaci rôznych ročníkov pripravili krásne prezentácie práce. V súťaži im držíme palce a želáme im čo najväčší úspech.🥝🥇

          • Ako sa nám darí v školskom klube 🎲🧩🪀

          • V školskom roku 2023/2024 máme 26 žiakov v školskom klube. Časť žiakov odchádza využíva pobyt v školskom klube iba do odchodu školského autobusa, ostatní si plne užívajú až do 16.00 h. Vďaka podpore  z projektu  je poplatok pre rodičov detí navštevujúcich školský klub plne hradený z  UNICEF.

            Vytvorili sme námetové a hrové kútiky, pre žiakov sme zakúpili interaktívne a didaktické hry, ktoré využíva vychovávateľ v spolupráci s ukrajinským asistentom učiteľa.

          • OLYMPIJSKÝ DEŇ 🥇

          • Dňa 22.9. 2023 si žiaci mali príležitosť zmerať svoje sily a schopnosti počas Olympijskeho dňa. Konkurencia bola vysoká, keďže súťažili deti od prvého až po deviaty ročník. Žiaci hádzali granátom, zabehli štafetu, skákali vo vreci či hádzali basketbalovou loptou do koša. Ako v každej správnej olympiáde sa deti navzájom povzbudzovali a rozvíjali tak zdravého športového ducha. Na konci samozrejme čakala na víťazov sladká odmena a dobrý pocit z ťažkého výkonu. 

          • Ochrana života a zdravia 🌳🌞🐈🚶‍♀️🚶

          • V dňoch 7. - 8. septembra 2023 žiaci druhého stupňa absolvovali teoretickú a praktickú časť účelového cvičenia. V prvý deň sme sa teoreticky venovali  piatim oblastiam: Riešenie mimoriadnych situácií – civilná ochrana, Zdravotná príprava, Dopravná výchova, Pohyb a pobyt v prírode a Výchova k bezpečnému správaniu v prírode. Na druhý deň nám počasie prialo a praktické cvičenie sme spojili s vychádzkou popri rieke na neďaleký nitriansky vrch - Kalváriu. Žiaci preukázali osvojenie si teoretických znalostí splnením úloh na stanovištiach. Na konci nás všetkých čakala sladká odmena.

          • Organizačné pokyny k otvoreniu školského roka 2023/2024 Organizačné pokyny k otvoreniu školského roka 2023/2024

          • Pondelok 4.9.2023

            Príchod žiakov je o 8,00 do  budovy školy, ukončenie cca 9,00 hod. - všetci žiaci si prinesú prezuvky!

            Do budovy vstupujú iba rodičia a žiaci prvých ročníkov, žiaci 2. - 9. ročníka v sprievode triednych učiteľov a asistentov učiteľa.

            Program:

            Hymna SR

            Slávnostný príhovor riaditeľky školy cez školský rozhlas

            Triednické hodiny v jednotlivých triedach

            Otvorenie školského roka pre žiakov bytom Orechov dvor 10.00 hod.

            Prevádzka materskej školy od 6.30 - 16.30 hod. Deti majú zabezpečenú stravu.

            Školský klub detí nie je v prevádzke.

            Školská jedáleň pre žiakov školy nie je v prevádzke. 

            Utorok 5.9.2023

            1. ročník v utorok až piatok 4 vyučovacie hodiny, obed prvákov od 12,00 hod., 

            2.-  9. ročník končia 12.20 hod.

            Školský klub v prevádzke do 16.00 hod.

            Obedy sa vydávajú od 12,00 do 14,00 hod.

            Streda 6.9. - 8.9.2023

            1. - 9. ročník riadne podľa rozvrhu

             

          • Motýlia záhrada 🐛🦋

          • Na konci júna sa nám formou zážitkového učenia (na hodinách anglického jazyka a biológie) podarilo v priamom prenose pozorovať život motýlov (od húseničky - cez zakuklenie - vyliahnutie motýlov až po ich vypustenie do voľnej prírody).

          • PROJEKT UNICEF

          • V rámci projektu UNICEF sme počas prvých dvoch prázdninových týždňov realizovali pre našich žiakov letný tábor. Boli to krásne a nezabudnuteľné dni plné zábavy, oddychu a cestovania po Slovensku.  

            03.07.2023  - V Nitre sa konali oslavy 1160. výročia príchodu Konštantína a Metoda na Veľkú Moravu. Žiaci sa previezli turistickým  vláčikom,ktorý mal mimoriadnu trasu až na Zoborský kláštor a spať na pešiu zónu, kde sa občerstvili zmrzlinou a ďalej  pokračovali na Nitriansky hrad.

            04.07.2023 - V utorok žiaci cestovali vlakom do Nových Zámkov.Čakalo ich tam krásne kúpanie, šantenie a osvieženie na termálnom kúpalisku Štrand.

            06.07.2023 - Vláčik a autobus tu bol, ale čo tak ísť na plavbu loďou? Pre našich nadšencov žiadny problém.   V Dolných Krškanoch žiaci nasadli na vlak a išli do Štúrova. Tam ich čakala vyhliadková loď BALU. Žiaci si vychutnávali krásny výhľad na Štúrovo, Ostrihomskú Baziliku a sútok Hrona a Dunaja.

            07.07.2023  - V piatok sa žiaci vybrali do Trnavy  a zakončili 1. letný táborový  týždeň ako inak ako šantením v Aquaparku Trnava. Dosýta si užili bazény, tobogány a množstvo atrakcií.

            10.07.2023 – 2.prázdninový týždeň sa žiaci spolu s pedagógmi vybrali do Bratislavy pozrieť zvieratá v ZOO. Neodradilo ich ani horúce počasie a zo zvedavosťou  pozerali a prechádzali sa po areáli. Krásne zážitky si zvečnili na fotografiách  a úžasne im zapózoval aj lev juhoafrický.

            11.07.2023 – Podhájska - je atrakciou dynamicky sa rozvíjajúcej obce Podhájska. Termálne kúpalisko Podhájska s geotermálnou vodou  sa často prirovnáva k  vode Mŕtveho mora a jej priaznivými účinkami na ľudský organizmus. Deti  zrelaxovali, užili si krásny slnečný deň a spokojní sa všetci vrátili do školy.

            12.07.2023 - Lyra  v Ivanke pri Nitrežiaci ochutnali  delikátnu zmrzlinu v novej výrobni v Ivanke pri Nitre. Osviežení,nabudení a omámení vôňou čokolády  sa vybrali pozrieť do dediny Vieska nad Žitavou,  kde sa nachádza Arborétum Mlyňany.

            13.07.2023- kvôli zlému počasiu žiaci strávili celý deň v školskom areáli. V školskom klube hrali hry, kreslili, skúmali   mikroskopom listy rastlín, ktoré zdobia našu školu. Po vyjasnení hrali športové hry na multifunkčnom ihrisku.

            14.07.2023 posledný táborový deň sa ukončil krásnou prechádzkou z Krškán popri rieke až do Nitry a kúpaním na nitrianskom kúpalisku. 

             

            ĎAKUJEME !

          • 🌱Mätový sirup🌿

          • Dnes sme finalizovali výrobu Mätového sirupu. Máte povinnosť ho minúť spolu so žiakmi do 30.6.😀

            V kuchynke sú ešte ďalšie 3 litre. Všetci ste vítaní.

          • 🍃🌼Výlet na ZOBOR & geografia v teréne🌲🌻

          • Dnes sme zdolali dva vrcholy, Zobor a Pyramídu, poháňaní heslom na Máriovom batohu 😉

            Deti sa učili čítať mapu, orientovať sa podľa turistických značiek. Išlo im to výborne. Z Pyramídy ďalekohľadom pozorovali panorámu mesta. Pre väčšinu z nich to bola ich prvá turistika v živote. Do školy sme sa vrátili unavení a spokojní.

          • Stolnotenisový turnaj - Ideme hrať ping poooong🏓

          • Dňa 16.06.2023 sa na našej škole konal 2. ročník stolnotenisového turnaja - Ideme hrať ping poooong, troch spriatelených škôl - ZŠ Novozámocká, ZŠ Krčméryho a ZŠ Sčasného. 

            Celkovo sa turnaja zúčastnilo 14 hráčov, z toho 2 dievčatá. Celá akcia sa niesla v dobrej nálade v rámci fair play. Spolu sa odohralo 29 zápasov v troch skupinách. Pohár za celkové víťazstvo si vybojovala ZŠ Novozámocká, keďže jej žiaci obsadili celý stupeň víťazov.

            Prvé miesto si vybojovala Nikolietta Kundryk, na druhom mieste sa umiestnil René Krcho a tretie miesto patrí Kristiánovi Kučerovi.

            Gratulujeme víťazom a tešíme sa na stretnutie o rok.